Kedves Látogató!

A Magyar Parazitológusok Társasága 1964-ben a Magyar Tudományos Akadémia égisze alatt azzal a céllal alakult, hogy támogassa a parazitológia művelését, táplálja a szak-terület problémái iránti érdeklődést, segítse elő az ezekről való közös gondolkodást és vitát, segítse a parazitológiai képzést, terjessze az újabban elért eredményeket, és kap-csolatokat ápoljon hazai és nemzetközi szervezetekkel.

A fenti céloknak megfelelően feladatának tartja, hogy elemzéseket, állásfoglalásokat készítsen tudománypolitikai döntésekhez, kapcsolatokat teremtsen és tartson fenn más tudományos társaságokkal az interdiszciplináris feladatok (pl. zoonózisok leküzdése) eredményesebb megoldása érdekében. Társaságunk tudományos üléseket, szakmai továbbképzéseket szervez és támogatja a szakmai ismeretterjesztést szolgáló kiadványok létrehozását és terjesztését.

A Társaság fontos törekvése, hogy integrálja az állatorvosi, orvosi és zoológiai szakterületeken folyó parazitológiai tevékenységet, és elősegíti ezek arányos fejlődését.

Látogassa meg az MPT Facebook oldalát

Facebook

Az MPT története

Az 1960-as években Európa-szerte megfigyelhető a mozgalom a parazitológusok nemzeti társaságokba való szerveződésére. Hazánkban a parazitológia ekkor már jelentős múltra tekinthet vissza, ezért az MTA Agrártudományok Osztálya 1963-ban összehívta az MPT alakuló közgyűlését, amely a Társaság első elnökévé Kotlán Sándor

Tovább...

SZJA 1%

Kérjük ajánlja fel személyi jövedelemadója 1%-át a Magyar Parazitológusok Társasága számára. A teendő csupán annyi, hogy az EGYSZA elnevezésű adatlap kitöltésekor a kedvezményezett rovatban feltünteti az MPT adószámát: 19010014-1-42. A bevételt a Társaság által meghirdetett pályázatok anyagi fedezetének megteremtésére használjuk fel. Köszönjük!

Tovább...